Szűrőüveg Vitrum Pure 0.5 – 2.0 mm

4,9519,75

Biztonságos és környezetkímélő módon újrahasznosított Vitrum Pure üvegkavics. Újrahasznosított üvegből készült termék, amely a gyártásnál és felhasználásnál nincs káros hatással a környezetre. A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics sokoldalúan felhasználható az ipari termelésben, a háztartásban, az építészetben, valamint dekorációs célokra is.

Kiszerelés Ár Termékhez való hozzáférés
5kg 0,99€/kg Raktáron
10kg 0,89€/kg Raktáron
25kg 0,79€/kg Raktáron
od 100kg 0,69€/kg Megrendelés alapján
od 1000kg ———- Megrendelés alapján
Kiürítés

Leírás

A pozsonyi székhelyű nonprofit ÉPÍTÉSZETI MŰSZAKI és VIZSGÁLÓ INTÉZET által végzett próbák alapján a termék megfelel az EN 13242: 2002 + A1: 2007 szabvány követelményeinek.

Vitrum Pure bezpečnosť

Biztonságos

Vitrum Pure ekologicky

Környezetkímélő

Vitrum Pure recyklovany

Újrahasznosított

Vitrum Pure nehorľavý

Nem gyúlékony

A Vitrum Pure termékek az emberekre és a természetre ártalmatlanok és biztonságosak. Termékeink 100%-ban újrahasznosított üvegből készülnek. Termékeink megvásárlásával elősegíti a környezet minőségének hatékonyabb javítását.

A termék 1%-ig tartalmazhat fémeket, papírt, műanyagot és egyéb szennyezőanyagokat.

Frakcia zŕn: 0.5 – 2.0 mm

További információk

Tömeg N/A
Balenie

5kg, 10kg, 25kg

Farba

Biela, Mix – biela + hnedá, Zelená

Felhasználás

Bazénová filtrácia

Medence szűrőüveg

A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics minőséges amorf szilikát. Speciális kivitelezésének következtében kifejezetten javul a szűrőhatása anélkül, hogy benne baktériumok tapadhassanak meg és biofilm keletkezhessen. A csere 5 évenként esedékes. A szűrőüveg alkalmas a pozitív ionok, mint a vas és magnézium eltávolítására is. Az eredmény a fertőtlenítőszerek kisebb mennyiségének felhasználásával nyert kristálytiszta víz. Az egyes részecskék szögletes alakja és a töltet szilikát-tartalma 30%-kal csökkenti a medence vizének zavarosságát.

Tryskávanie a pieskovanie kovov

Fémfelületek tisztítása szemcseszórással és homokfúvással

Az üvegből készült csiszolóanyag a többi csiszolóanyghoz képest kisebb fajsúlyú. Szög alatti szerkezetű, ami azt jelenti, hogy minden egyes részecske alkalmas az anyag homokfúvással történő kezelésére. A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics elsősorban a rozsdamentes fém-és alumíniumfelületek tisztítására és mattozására alkalmas.

Prímesi do strešných krytín

Tetőfedő anyagok adaléka

A Vitrum megmunkált üvegkavics tetőfedő anyagok adalékaként is felhasználható. Ezáltal látványos dekorációs hatást alakít ki és hőszigetelő réteget biztosít, ami a fagyos időszakokban védelmet nyújt. Az üvegkavics felhasználásával a tetőfedő anyagnál fényvisszaverő hatás is elérhető.

Olejový absorbent

Olaj abszorbens

A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics olaj abszorbensként is felhasználható. Alkalmazása esetén megköti az olajfoltot és elválasztja azt a folyadék maradékától vagy felülettől.

Hydropónia

Hidropónia

A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics mint a hidropónikus növénytermesztés alapanyaga képes helyettesíteni a műanyagot is. A kombinált növénytalajban esetleg alapelemként is felhasználható.

Homokszórás (aerifikálás)

Pieskovanie – Aerifikácia

A finom üvegzúzalék a pázsitba homokszórással (aerifikálás útján) kerülhet bedolgozásra. Ezzel a módszerrel javul a gyep levegőztetése, valamint a víz pázsitba és pázsiton keresztül történő áramlása is. Szintén elősegíti a talajtömörség (összenyomódás) korlátozását, ami által növekszik a talajban lévő víz-és tápanyag mennyiségének visszatartása.

Szállítás

vitrum-vlajka-mala-sk

Szlovákia

Össztömege Ár
do 5kg 3,80€
do 10kg 4,20€
do 25kg 5,70€
do 50kg 8,00€
nad 50kg Individuálne

vitrum-vlajka-mala-cz

Cseh Köztársaság

Össztömege Ár
do 5kg 8,20€
do 10kg 9,00€
do 25kg 11,50€
do 50kg 15,00€
nad 50kg Individuálne

vitrum-vlajka-mala-svet

Világ

Szlovákia és Csehország területein kívüli országokba történő szállítás esetén az ár egyedi módon kerül kiszámolásra a futárszolgálatot biztosító társaságok aktuális díjszabásainak figyelembevételével.

Az Ön megrendelésének befogadását követően kiválasztjuk a szállítás legmegfelelőbb módját és annak áráról Önt e-mail útján tájékoztatjuk.

Fizetési mód

Utánvét

Szlovákia területén a termék utánvéttel is megrendelhető. Az áru ellenértékét az átvételnél kell kifizetni a futárszolgálat munkatársának készpénzben. Az utánvét díja 1 €, ami a megrendelés elküldését követően a teljes összeghez kerül hozzáadásra.

Fizetés számlára történő átutalással

Az áru ellenértéke a számlára történő banki átutalás útján is kifizethető. A megrendelés elküldését követően a számlázott összeget cégünk. IBAN: SK18 7500 0000 0040 2440 8957 SWIFT: CEKOSKBX A fizetésnél szükséges azonosító számjelként az Ön megrendelésének számát kell feltüntetni. A befizetés cégünk számlájára való beérkezését követően a megrendelt terméket késedelem nélkül leszállítjuk Önnek.

Bankkártyával történő fizetés

Fizessen biztonságosan és kényelmesen online felületen a ČSOB Bank által biztosított fizetőkapun keresztül.

Gakori kérdések

1. Mi az üvegzúzalék? A Vitrum Pure mechanikus gép által megmunkált újrahasznosított üveg.


2. Miért előnyösebb az üvegzúzalék mint a mulcsozásnál használatos fakéreg? A megmunkált újrahasznosított üveg fakéreggel szembeni előnye a korlátlan élettartam, az üvegmennyiség 1m2 területre eső kisebb szükséglete, továbbá felgyorsítja a növények érési folyamatának idejét, a növények nem szenvednek a gombák és penészek által okozott betegségekben, a talajt jobban védi a kiszáradás és a fagy ellen, a csupasz spanyolcsiga elleni védekezésnél hatásos, kémiai vegyszerektől mentes környezetkímélő eszköz.


3. Hogyan kell a Vitrum Pure üvegkaviccsal helyesen elvégezni a mulcsozást? Az üvegkavics használatánál ugyanúgy járunk el, mint a fakéreggel történő mulcsozásnál, ami azt jelenti, hogy a növények, bokrok, fák alá geotextíliát terítünk, amelyet rögzítünk. A geotextíliára az ajánlott, kb. 0,5 cm rétegben ráterítjük az üvegkavicsból készült terméket. Az 1 m2 nagyságú területre szükséges mennyiség kb. 7 kg.


4. Mi történik akkor, ha az üvegkavics a talajba kerül? Semmi. Az üveg steril anyag, nem jelent veszélyt a környezetre. Elősegíti a talaj szellőzését.


5. Mi történik akkor, ha a terméket belélegezzük vagy elfogyasztjuk? Semmi. A termék nem toxikus hatású, nem szükséges orvoshoz fordulni.


6. Hogyan tudom megtisztítani a mulcsolt területet a lehullott falevéltől és egyéb szennyeződésektől? Abban az esetben, ha a kavicsban szennyeződések, mint például falavél, fű vagy más szerves hulladék keletkezik, az adott területet kerti porszívóval tisztítjuk meg 30 cm magasságban, vagy fizikai úton távolítjuk el a szennyeződéseket.


7. Hogyan tudom elkészíteni a megfelelő drenázsréteget? VA termék a tökéletes minőségű pázsit fenntartásánál drenázs anyagként használható fel, a világon a golfpályák többsége termékünk elve szerint kerül kialakításra. A termék a pázsit alatti alaprétegként használható fel, ahol a két geotextília közé minimálisan 5, de optimálisan 10 cm rétegben kerül betöltésre és erre a rétegre már csak egy vékony gyepfelületű talajréteg kerül. A termék használata a pázsit tökéletes vízmentesítését eredményezi, tehát nem következik be a gyepfelület elázása és nem keletkeznek nem kívánt gomba- és moharétegek. A termék ugyanúgy felhasználható az építmények köré szórt drenázs anyagként is, amivel korlátozható a rágcsálók jelenléte.


8. Felhasználható-e a mulcsozó üvegkavics a házi növényeknél is? Igen.


9. Felhasználható-e a termék a nyirkos talajt nem kedvelő növényeknél is? Igen, felhasználható.


10. Felhasználható-e a termék a vakond és pocok elleni védekezésnél? Igen. Az üregbe elegendő mennyiségű üvegkavicsot kell szórni.


11. Felhasználható-e a termék az építményeknél mint hatásos drenázs anyag? Igen.


12. A nagyobb mennyiségű termékek vásárlásánál milyen kiszerelések léteznek? Termékeink 5, 10 és 25 kg-s kiszerelésben, de nagyobb mennyiség szükségletének esetén Big-Bag zsákokba csomagolva kerülnek forgalomba.