Mulcsozás

A Vitrum Pure megmunkált üvegkavics kitűnően felhasználható a zöldség-és gyümölcstermesztésben mint mulcsozó termék, amely növeli a hatékonyságot, minőséget és felgyorsítja a zöldség és gyümölcs érési folyamatát. A fény visszaverődését használja ki, ami által a fény a növények leveleinek és terméseinek alsó részeihez is eljut.

Védi a talajt a kiszáradástól és a gyökerek kialakulásához kedvező mikroklímát alakít ki. Kifejezetten gátolja a magok kicsírásodását és a gaznövények növekedését és egyúttal a spanyol csupaszcsigák és csigák elleni védekezésnél környezetkímélő eszközként használható fel.

A klasszikus mulcsozó anyagokkal, mint például a fakéreggel szembeni nagy előnye az élettartama, mivel soha nem tűnik el és nem szükséges kicserélni.

Felhasználási útmutató - talajmulcsozás

Az üvegkavics felhasználásánál ugyanúgy járunk el mint a fakéreggel történő mulcsozásnál, ami azt jelenti, hogy a növények, bokrok, fák alá geotextíliát terítünk, amelyet rögzítünk. A geotextíliára ráterítjük a terméket az ajánlott, kb. 0,5 cm rétegben. Az 1m2 nagyságú területre szükséges mennyiség kb. 7 kg.

Az ajánlott rétegvastagság betartásával 3,5 m2 nagyságú terület mulcsozható be (25 kg-s kiszerelés). Amennyiben a kavicson szennyeződéseket, mint például falevél, fű és egyéb szerves hulladék észlelünk, az adott területet kerti porszívóval tisztítjuk meg. Ha az üvegkavics a talajba nyomódik, nincs szükség annak feltétlenüli eltávolítására, mivel az kedvező hatással van a talajra és elősegíti a talaj nagyobb mértékű szellőzését.

A termék a tökéletes minőségű pázsit fenntartásánál drenázs anyagként használható fel, a világon a golfpályák többsége termékünk elve szerint kerül kialakításra. A termék a pázsit alatti alaprétegként használható fel, ahol a két geotextília közé minimálisan 5, de optimálisan 10 cm rétegben kerül betöltésre és erre a rétegre már csak egy vékony gyepfelületű talajréteg kerül.

A termék használata a pázsit tökéletes vízmentesítését eredményezi, tehát nem következik be a gyepfelület elázása és nem keletkeznek nem kívánt gomba- és moharétegek. A termék ugyanúgy felhasználható az építmények köré szórt drenázs anyagként is, amivel korlátozható a rágcsálók jelenléte.

Vitrum Pure dekorácia slider

A Vitrum Pure termékek előnyei

  1. a termék állandó jellegű, minősége változatlan marad, nincs szükség cserére
  2. a spanyol csupaszcsiga elleni védekezés hatásos eszköze
  3. védi a talajt a kiszáradástól, a növényeket pedig a kifagyástól
  4. tulajdonságaival (tehát a napsugarak visszaverésével) lehetővé teszi, hogy a növények korábban érjenek be, nem szenvednek gombák és penészek által okozott betegségekben
  5. a termék 100%-ban ártalmatlan és nem mérgező hatású
  6. a termék 100%-ban újrahasznosítható
  7. a termék Szlovákiában gyártott
  8. a termék használatával hozzájárul környezének hatékony védelméhez
Využitie mulčovanie
Kiszerelés Ár Termékhez való hozzáférés
5kg 0,99€/kg Hozzáférés az web-shop-ban
10kg 0,89€/kg Hozzáférés az web-shop-ban
25kg 0,79€/kg Hozzáférés az web-shop-ban
100 kg-tól 0,69€/kg Megrendelés alapján
1000 kg-tól ———- Megrendelés alapján

A Vitrum Pure termékek biztonságosak, nincsenek káros hatással az emberekre és a természetre. Termékeink 100%-ban újrahasznosított üvegből készülnek. Termékeink megvásárlásával elősegíti a környezet minőségének hatékonyabb javítását.

Vitrum Pure bezpečnosť

Biztonságos

Vitrum Pure ekologicky

Környezetkímélő

Vitrum Pure recyklovany

Újrahasznosított

Vitrum Pure nehorľavý

Nem gyúlékony

E-shop átmenet

Rendelje meg még ma a különböző színárnyalatú, szemcseméretű és kiszerelésű Vitrum Pure termékeket gyorsan és egyszerűen az online felületen.